Muškarac krao baterije iz baznih stanica HT Eroneta i BH Telecoma

Zaposlenici PU Livno su podnijeli izvješće Kantonalnom tužilaštvu u Livnu u petak, optužujući 61-godišnjeg N.G. iz Livna za krađu baterija iz baznih stanica na području Livna. Postoji osnovana sumnja da je N.G. krao baterije s ciljem stjecanja imovinske koristi od aprila do jula tekuće godine.

Baterije koje su u vlasništvu HT-a Eronet i BH Telecoma nestale su iz baznih stanica na lokalitetu iznad mjesta Grgurići i Megdan.

MUP HNK također upozorava da je u posljednje vrijeme na navedenom području zabilježen veći broj kaznenih djela “oduzimanje tuđe pokretnine” tj. odvoženja motornih vozila ispred porodičnih kuća.

Kako je pojašnjeno, pojedine osobe iskoriste to što vlasnici motornih vozila ostavljaju nezaključana vozila s ključevima u bravama vozila, pa ih odvoze i koriste dok ima pogonskog goriva.

U par navrata, kako dodaju, s tim su vozilima sudjelovali i u prometnim nezgoda ili ostavili vozila s određenim oštećenjima. Stoga su iz MUP-a skrenuli pozornost građanima da ne ostavljaju otključana vozila i ključeve u bravama, a kako bi građani sačuvali svoju pokretnu imovinu te kako bi se smanjio broj ovakvih kaznenih djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79