Muškarac u Mostaru napao dvije žene i pokušao provaliti u kuće

Muškarac u Mostaru napao dvije žene i pokušao provaliti u kuće


Nakon što je protekli vikend izvršio krađu u mostarskom naselju Bijeli Brijeg, policija je privela M. B. (1995.) koji je inače povratnik u činjenju kaznenih djela.

On je naime u subotu u ranim jutarnjim satima krenuo provaliti u jednu porodičnu kuću, no s obzirom na to da u istu nije mogao ući, krenuo je ka susjednoj ispred koje se nalazila jedna žena. Kako su na svojoj stranici objavili mještani ovog mostarskog naselja, muškarac je na bezobrazan način prišao ženi, ali je na svu sreću izašao njezin suprug, pa se provalnik dao u bijeg.

“Nakon toga krenuo je iz Bara prema Smrčenjacima gdje je opazio samu ženu, te je krenu za njom i verbalno joj dobacivao, nakon što ju je sustigao kod kuća na Bijelom brijegu ženu je uhvatio za ruku i krenuo je vući.

Sreća, ona mu je udarila 3-4 šamara i otrgnula se te uzvikivala upomoć. Susjed je izašao i vidjevši uplašenu susjedu krenuo na njega, a on se dao u bijeg. Nakon toga drugi ga susjed hvata, ali i njemu uspijeva pobjeći. I tu mu se gubi svaki trag”, navode.

No, u nedjelju je ipak uhićen, ali potom i pušten.

“U nedjelju 16.6. isti je ponovo viđen u Barama kod Čovićeve kuće odakle je krenuo prema Smrčenjacima te sjeo u Caffe Icko kad su ga ljudi primijetili obavijestili su policiju. Policija ga je uhvatila i vrlo brzo pustila, jer nema dokaza iako ima poduži policijski dosje. Pošto policija ne može ništa uraditi, na nama je da objavimo ime i prezime tog lika kako bi javnost bila upoznata i bila na oprezu jer ipak se radi o osobi otprije poznatoj policiji. Muškarac se zove Miloš Beštić iz Nevesinja i otprije je poznat policiji. Zato molim vas budite na oprezu jer se nalazi na slobodi”, stoji u objavi mještana mostarskog naselja Bijeli Brijeg 2.

Kako doznajemo, MUP HNK trenutno provjerava ima li elemenata kaznenog djela


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija