Muškarac u Nišu greškom poglašen mrtvim: Doktor sestri naredio da dođe sutra po bratove papire

Srđan Stojilković (54) iz sela Togačevce doživio je nevjerojatnu situaciju kada je proglašen mrtvim u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, iako je zapravo živ.

Incident se dogodio nakon što je Stojilković pao na ulici 6. januara, zadobivši teške tjelesne povrede. Prvo je zbrinut u bolnici u Leskovcu, a zatim prebačen u niški Univerzitetski klinički centar.

Njegova sestra, Nevenka Mladenović, opisuje dramatičan trenutak kada su im u bolnici rekli da Srđan ne komunicira i da se samo čeka trenutak njegove smrti.

Sestra je ispričala kako su je obavijestili o smrti brata i kako je počela pripreme za njegovu sahranu. Međutim, ona je odlučila ponovno provjeriti informacije te je nazvala bolnicu sljedećeg dana. Tada su joj ponovili da je Srđan preminuo.

„Mnogo smo brinuli, kćerka me je neprestano pitala: Mama, jesi zvala da vidiš šta je s ujkom? U 11 sati, kako mi je rečeno, pozvala sam nišku bolnicu. Javila se sestra sa šaltera, ja pitam da li mogu da dobijem informaciju o stanju Srđana Stojilkovića iz Togačevca kod Leskovca. Ona mi je kazala da sačekam da odnese telefon doktoru. Ponovila sam pitanje i čula kako je uzdahnuo, a zatim mi je kazao: On je preminuo u 9:30. Dođite sutra u 10 sati po papire, dva sata mora da stoji na odjeljenju, a poslije će biti prebačen u kapelu u Leskovac“, priča sestra navodnog mrtvaca.

Cijela porodica je u očaju i nevjerici očekivala Srđanovu sahranu, ali se situacija dramatično promijenila kada je sam Srđan potvrdio da je živ i oporavlja se kod kuće.

Još uvijek nije jasno kako je došlo do ove ozbiljne zabune i kako je Srđan bio proglašen mrtvim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79