Neobičan spor komšija kod Nikšića: “On pali, ja gasim”

Nikšićanin Veselin Živković iz naselja Oštrovci iznio je svoje nezadovoljstvo povodom višegodišnjeg problema s požarima koje, prema njegovim tvrdnjama, namjerno izaziva komšija Momčilo Bulajić.

Livada između njihovih imanja postala je predmet spora, a Živković tvrdi da policija i tužilaštvo ne reaguju adekvatno.

Živković je istakao kako Bulajić već pet godina pali livadu, izazivajući štetu na Živkovićevom imanju. Uprkos višestrukim prijavama policiji i vatrogascima, situacija se nije promijenila.

Livada, kako Živković tvrdi, pripadala je čovjeku koji se odselio i preminuo, pa se sada smatra “ničijom i svačijom.”

Policija je potvrdila da je Živković tri puta podnosio prijavu, ali državni tužilac nije prepoznao elemente krivičnog djela koje bi gonjenje iniciralo po službenoj dužnosti. Policija je navela i da je Živković podnio još jednu prijavu 15. januara, koja također nije rezultirala pokretanjem krivičnog postupka.

Bulajić je priznao paljenje rastinja na livadi, objašnjavajući da to radi zbog zmija koje se tamo pojavljuju. Živković tvrdi da mu prijeti i da su ga vatrogasci intervenirali nekoliko puta.

Sveukupno, situacija između ova dva komšije ostavlja utisak da pravni sistem nije adekvatno riješio ovaj kontroverzni slučaj, dok problemi i dalje traju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79