Muškaraci se lažno predstavljaju kao Mamić, šalju ponude pišu statuse

Zoran Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, koji trenutno živi u Bosni i Hercegovini, nema profile na društvenim mrežama, ali u njegovo ime osoba ili više njih s lažnih profila šalju raznorazne pozdrave i poslovne ponude.

– Nemam ni profil ni stranicu na Facebooku. Dok sam bio u Emiratima, imao sam službeni Instagram, ali sam i to ugasio. Nikad me nisu zanimale društvene mreže, a od prošloga ljeta me 100-tinjak osoba kontaktiralo jesam li to ja koji objavljujem statuse i pišem im te sulude poruke. Ne želim da neko nasjedne, ali ne znam kako se braniti od toga.

Poruka je svakakvih: “Bok, kako si”, “Jel’ sve u redu kod tebe?”, a u posljednje vrijeme počele su prštati i lažne poslovne ponude.

– Vrhunac je neka žena iz Posušja, Žaklina Alpeza, koja je kod nekog američkog advokata ovjerila dokument i koja meni tobože pomaže da iz neke kineske banke prebacim sedam miliona dolara u banku u Posušju pa skuplja okolo novce jer troškovi tog transfera novca koštaju. Šokiran sam svime. Stvara se ružna slika o meni – rekao je za Jutarnji Zoran Mamić.

Pored toga, ljudima u inbox stižu i lažne poslovne poruke koje su u ime bivšeg trenera Dinama, poput ove.

Rekao je da policiji to još nije prijavio.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79