Mustafa Vrabac se izjasnio da nije kriv: Optužen da je uzeo 20.000 KM predstavljajući se kao istražilac

Mustafa Vrabac, nekadašnji uposlenik Tužilaštva Bosne i Hercegovine, negirao je krivnju za krivotvorenje službene isprave i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

“Izjašnjavam se da nisam kriv”, kazao je Vrabac u sudnici.

On se tereti da je u vremenskom periodu od 7. februara 2019. do 11. jula 2022. u službenim prostorijama Tužilaštva BiH, u svojstvu rukovodioca Odsjeka za opšte poslove, krivotvorio službenu legitimaciju Tužilaštva koja služi kao dokaz da je osoba, koja ju ima, ovlašteno službeno lice ove institucije.

Prema optužnici, Vrabac je od decembra 2022. do 9. januara 2023., svjestan svojih protivpravnih radnji, s ciljem pribavljanja imovinske koristi, u više navrata zahtijevao, a potom i zaprimio nagradu za sebe, kako bi korištenjem svog pretpostavljenog uticajnog položaja posredovao da službeno lice u Tužilaštvu ne izvrši službenu radnju piše Detektor.

Podignuta optužnica: Mustafa Vrabac (39) uzeo 20.000 KM predstavljajući se kao istražilac

S obzirom na to da je Vrabac negirao krivnju, u narednom perdiocu će biti zakazan početak suđenja.

Kako je Čampara uhvatio “lažnog inspektor” Vrabca na djelu

@crnahronikainfoPogledajte hapšenje službenika Tužilaštva BiH: Tražio mito od 10.000 evra kako bi “sredio” predmet osumnjičenom. Mustafa Vrabac (38) priveden

♬ original sound – CRNA Hronika

Ovaj službenik, koji je inače vozač u Tužilaštvu BiH, predstavljao se kao istražitelj i obećavao ljudima ‘završiti’ neke stvari. I to masno naplaćivao.

Naime, prije izvjesnog vremen u Tužilaštvo BiH stigao je ‘oštećeni’ kojem je Vrabac tražio pare. Čovjek je tražio tužioca Dubravku Čamparu i ispričao mu kako se Vrabac, navodni istražitelj Tužilaštva BiH, nudi njemu da mu ‘završi’ neki problem. Za novac naravno.

Tad kreće istraga. Čampara formira predmet i kreću predistražne radnje koje otkrivamo.

Tužioci su s oštećenim dogovorili sve radnje koje treba poduzeti kako bi se Vrabac uhvatio na djelu.

Nakon toga, utvrđeno je da je korumpirani službenik zaista imao značku istražitelja. On je, kako nam je rečeno, značku ukrao iz Sekretarijata Tužilaštva. A s obzirom da je značka pripadala ženi koja je još 2018. godine napustila Tužilaštvo BiH, nikome značka u trenutno nije nedostajala.

Pitanje je sad koliko puta je Vrabac koristio značku i koliko puta se predstavio kao lažni istražitelj.

Naravno, veliko je pitanje da li je Vrabac radio sam odnosno da li je imao pomoć. Inače, on je bliski rođak glavnog inspektora SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79