Mustafa Vrabac tražio 10.000 eura kako bi pokušao utjecati i spasiti osumnjičenog

Uposlenik Tužilaštva Bosne i Hercegovine Mustafa Vrabac lišen je slobode zbog korupcije.

U Sarajevu lišen uposlenik Tužilaštva BiH zbog primanja mita

Ovu informaciju potvrdili su iz Tužilaštva BiH.

– Postupajući u odnosu nulte tolerancije prema pojavama koruptinih aktivnosti, u akciji po nalogu Tužilaštva BiH, uhapšen je osumnjičeni Vrabac Mustafa (1985.), uposlenik Tužilaštva BiH. Aktivnosti su proveli policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a KS – saopćeno je.

Vrabac je pod istragom da je, u proteklom periodu, stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužilaštva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

– U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju tužiteljstva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog krivičnog djela – primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima – navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Glavni tužilac Milenko Kajganić naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79