Na Bregani nisu našli bombu, bio je to samo štimer za klavir

Policija je prijepodne zatvorila granični prijelaz Breganu u oba smjera. Pronašli su kofer za koji su sumnjali da sadržava eksplozivnu napravu. Pirotehničari su utvrdili da se radi tek o lažnoj uzbuni…

HAK je prijepodne javio kako je zbog policijskog postupanja prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera, a Večernji list neslužbeno doznaje da se radi o lažnoj uzbuni.

Da se radi o lažnoj uzbuni, potvrdili su i slovenski mediji, a Telegram saznaje da je sumnjiva naprava zapravo bio – štimer za klavir.

– Ruski državljanin je inače pijanist koji je taj uređaj za tonsko ugađanje klavira imao u kutiji koja se nalazila u njegovoj putnoj torbi. Budući da se slovenskim graničnim policajcima taj uređaj tijekom rendgenskog pregleda učinio sumnjivim, autobus je zaustavljen, a putnik je priveden, navodi Telegram.

Blokiran promet na Bregani: Bomba je navodno pronađena u autobusu

Blokiran promet na Bregani: Bomba je navodno pronađena u autobusu Reporter: Vladana Kovačević

Gepostet von 24sata am Freitag, 27. Dezember 2019

Kovčeg za koji se sumnja da se u njemu nalazi bomba pronađen je u autobusu Flixbusa koji je prelazio iz Hrvatske u Sloveniju, piše slovenski 24ur.com.

Kovčeg pripada ruskom državljaninu, a slovenski mediji javljaju da hrvatski policajci nisu ništa detektirali. Nakon što su Slovenci počeli izvještavati o pronalasku navodne eksplozivne naprave, mnogi koji su prošli granicu s Hrvatske strane su se okrenuli natrag prema Hrvatskoj.

Kako je prometovanje preko Bregane zatvoreno, putnici se preusmjeravaju na granične prijelaze Slovenska vas i Rigonce. Autobusi idu na Rigonce, a teretni promet na granični prijelaz Metlika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79