Na Dodikov zahtjev: Sutra posebna sjednica NSRS-a zbog odluka “štetnih po vitalne interese RS-a”

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana sutra u Banjoj Luci, a predloženim dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH “koji su veoma štetni po vitalne interese Republike Srpske”, odlučio je danas Kolegij parlamenta.

Na predloženom dnevnom redu je izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju Zaključaka i Odluka Predsjedništva BiH, usvojenih na 22. redovnoj sjednici održanoj 18. oktobra, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Poslanici bi, između ostalih, trebalo da se izjasne i o zaključcima o otvaranju Ambasade Azerbejdžana u Sarajevu i kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banja Luci, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i Odluka o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka koji se odnosi na Sporazum u oblasti odbrambene industrije.

Kolegij Narodne skupštine je odlučio da će posebna sjednica, koja je zakazana na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, početi u 12 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79