Na Gradini spriječeno krijumčarenje zlatnih pločica, vrijednih oko 18.000 maraka

Na Graničnom prijelazu Gradina, carinici su uspješno spriječili pokušaj krijumčarenja devet zlatnih pločica različite gramaže. Krijumčarenje je otkriveno prilikom detaljnog pregleda automobila Toyota Verso strane registracije, kojim je putovao bračni par na relaciji Turska – Velika Britanija.

Iako su putnici tvrdili da nemaju ništa za prijavljivanje, pažljivom kontrolom suvozačkog sjedišta carinici su otkrili ličnu torbicu koja je skrivala zlato. Ukupna težina zlatnih pločica iznosila je skoro 150 grama, a njihova vrijednost procijenjena je oko 18.000 maraka.

Vrijednost krijumčarenog zlata premašila je jednu trećinu vrijednosti vozila, te je do okončanja postupka oduzeto vozilo čija je procijenjena vrijednost iznosila oko 14.000 KM.

Carinski službenici apeliraju na putnike da prijave sve dragocjenosti koje nose sa sobom kako bi izbjegli neugodne situacije i da se pridržavaju zakonskih propisa prilikom prelaska granica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79