Država dala 30.000 KM fondaciji Gorici Dodik koja se zove “Srpska kuća”

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku da 30.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine bude dato Fondaciji “Srpska kuća” na čijem je čelu Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika.

“Sredstva iz člana 1. ove odluke izdvajaju se povodom značajnijih vjerskih praznika, a koje će zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obilježiti na način da će se, umjesto organiziranja prijema povodom pravoslavnog Božića, sredstva iz člana 1. ove odluke doznačiti Fondaciji “Srpska kuća” za potrebe sufinansiranja izgradnje stambenih objekata za višečlane porodice”, piše u odluci koja je objavljena u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

Da je Gorica Dodik predsjednica Upravnog odbora ove Fondacije vidljivo je i iz podataka dostupnih na web stranici Company wall buseness, ali i iz nekoliko saopćenja. Fondacija je osnovana u januaru ove godine.

Serijal Srpska kuća će se prikazivati na banjalučkoj ATV, a sve je potvrdila Gorica Dodik.

“Serijal “Srpska kuća” premijerno počinje, simbolično na najradosniji praznik, Božić, koji slavi čistu ljubav, radost, porodicu i darivanje – sve ono što je naša #srpskakuca. Uoči premijere, na Badnji dan, gledaocima i ljudima dobre volje pokazaće kako je nastala Fondacija i s kojom plemenitom misijom, te gdje su sve naše kuće postale nova nada i zalog za budućnost.

“Toliko je u nama radosti i sreće, jer smo zajedno s ATV Banjaluka napravili priču koja će ispuniti vaša srca i približiti vas našoj plemenitoj priči”, navela je na društvenim mrežama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79