Na granici Crne Gore uhapšeno osam graničnih policajaca: Na kraju smjene dijelili plijen

Na granici Crne Gore, osam graničnih policajaca je uhapšeno pod optužbom da su primili mito od putnika koji prelaze granicu. Dio graničnih policajaca se sumnjiči da su, tokom dužeg vremenskog perioda, uzimali novac od osoba koje su ulazile ili izlazile iz države.

Tokom istrage, otkriveno je da su policajci uzimali novac na ulaznoj i izlaznoj traci, te su na kraju smjene dijelili dobiveni novac. Uhapšeno je osam policajaca, dok je protiv 27 osoba koje su ih podmićivale podnesena krivična prijava.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nije precizirano o kojoj sumi novca je riječ, ali su naglasili da su policijski službenici primili mito od više osoba. Jednom od osumnjičenih je pozlilo tokom akcije hapšenja te je hospitalizovan.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović istakao je da je ova akcija dio šireg napora za iskorjenjivanje korupcije unutar policijskih redova. Naglasio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije nastaviti borbu protiv korupcije i kriminala.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopćeno je da je izdato nalog za hapšenje osam graničnih policajaca, te da je pokrenuta istraga protiv njih zbog primanja mita. Nakon hapšenja, policajci su privedeni na saslušanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79