Na graničnim prijelazima u BiH privedeno deset osoba, jedna osoba tražena od strane Interpola

Na graničnim prijelazima u BiH privedeno deset osoba, jedna osoba tražena od strane Interpola


Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine tokom perioda od 5. do 11. augusta 2024. godine priveli su deset osoba na različitim graničnim prijelazima zbog aktivnih potjernica.

Među njima je i državljanka BiH i Srbije, J.S. (35), koju je Osnovni sud u Sokocu tražio radi izdržavanja kazne zatvora. J.S. je privedena prilikom ulaska u BiH na prijelazu Bosanska Gradiška i predata sudskoj policiji Istočnog Sarajeva.

Također, pripadnici iste jedinice su 6. augusta 2024. godine priveli LJ.D. (29), državljanina Hrvatske, zbog krivičnih djela teške krađe, a 10. augusta 2024. godine priveden je i S.Č. (48), bh. državljanin, zbog krivičnog djela nepružanje medicinske pomoći. Privedeni su na prijelazima Bosanska Dubica i Kamensko, te predati nadležnim sudskim službama.

Osim toga, 9. augusta 2024. godine, na prijelazu Deleuša, priveden je M.O. (38.), bh. državljanin, kojeg je tražio Osnovni sud u Srebrenici zbog izdržavanja kazne zatvora. Isti dan, na prijelazu Rača, priveden je D.W. (53) zbog potjernice Osnovnog suda u Kotor-Varoši.

U okviru istih aktivnosti, pripadnici GPBiH Zvornik su 9. augusta 2024. godine prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak priveli A.Ž. (31), državljanina Srbije, za kojim je Interpol Moskva raspisao potjernicu zbog krivičnog djela protiv porodice.

Pored ovih slučajeva, privedeni su i E.D. (31), N.M. (23), te DŽ.Č. (54), državljani BiH, Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država, zbog različitih krivičnih djela, uključujući učešće u tuči i ugrožavanje sigurnosti. Svi privedeni su predati nadležnim organima na daljnje postupanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija