NA NOVOM SUĐENJU BIVŠIM SPECIJALCIMA MUP-A RS-A JEDAN SVJEDOK “ZANIJEMIO”, DRUGI U STRAHU ZA ŽIVOT

Treće suđenje suspendovanovanim specijalcima MUP-a RS-a Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te civilu Olegu Bandi, danas su obilježile brojne kontroverze.

Treće suđenje ovoj grupi počelo je pred novim sudskim vijećem Okružnog suda u Banjoj Luci.

Svjedok Goran Janjuz, koji je ranije u ovom postupku osuđen na šest mjeseci, rekao je da je izjave “davao pod pritiskom” i da danas ne želi svjedočiti jer se “boji za sopstveni život”.

I pored upornog insistiranja tužioca i sudije on nije želio da se izjasni ko mu prijeti niti koga se boji.

– Ne mogu govoriti. Bojim se za svoj život. Rekao sam, pod pritiskom sam davao ranije izjave. I ovo što sam rekao je previše – kazao je Janjuz.

Drugi svjedok, Danijel Kuzmić, koji je ranije osuđen na tri godine, pola sata je šutio u sudnici ne progorivši ni jednu riječ, osim što je na početku potvrdio svoj identitet. Zbog toga ga je Sud kaznio sa 5.000 maraka, prenosi Faktor.

U ovom predmetu će ispočetka biti saslušani svi svjedoci i biti izvedeni materijalni dokazi.

Vrhovni sud RS je krajem septembra ove godine po drugi put ukinuo presudu ovoj grupi kojom su bili osuđeni na 40 godina zatvora.

Prije toga, u februaru, Vrhovni sud RS je donio istu odluku i ukinuo tadašnju prvostepenu presudu Okružnog suda Banja Luka kojom je grupa bila osuđena na ukupno 42 godine zatvora za pljačku 617.000 KM Unicredit banke iz vozila “Sector securityja” na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška u septembru 2015. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments