Na putevima u Srpskoj od početka avgusta stradalo 14 osoba

U prvih 18 dana mjeseca avgusta u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske smrtno je stradalo 14 osoba, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanja alkoholisanosti vozača i prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Kako su naveli iz MUP-a, ova akcija realizuje se sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa težim posljedicama.

Pojačane kontrole sprovodiće se svakodnevno do 30. avgusta ove godine.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike u saobraćaju, bez obzira da li se radi o vozačima automobila, motocikla, bicikla, pješacima ili drugima, da poštuju saobraćajne propsie i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, te da svojim ponašanjem u skladu sa načelima kamapnje ‘Vozi oprezno – putuj bezbjedno’ doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području Srpske”, saopšteno je iz MUP-a RS.

U Republici Srpskoj je za samo četiri dana život izgubilo šest osoba.

Posljednja u nizu saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom desila se juče ujutro u mjestu Čađavica kod Mrkonjić Grada kada su život izgubili bračni par i njihova četvoromjesečna beba.

Dan prije toga poginuo je motociklista iz Banjaluke, a u Tesliću su proteklog vikenda u saobraćajnoj nesreći stradale majka i kćerka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79