Na sprat samo po odobrenju direktora: Ko se sastajao s “poslovnim partnerima” u spavaćim sobama

Administrativno-poslovni objekt “Bjelašnica” Trnovo, u vlasništvu Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Rad” Sarajevo, ustvari je luksuzni apartman smješten na atraktivnoj lokaciji olimpijske planine.

Vlada KS “slučajno” je otkrila objekt jer, kako navode, čak ni radnici za čije je potrebe on izgrađen nisu znali za njega.

U odluci o načinu korištenja objekta navedeno je da se on sastoji od garaže u dvorištu, prizemlja u koji su uključeni prostor magacina, hodnik, ostava, dvije kancelarije, dnevni boravak, kuhinja i WC te sprata na kojem su smješteni pet spavaćih soba, dva kupatila, ostava, kuhinja, dnevni boravak i dva hodnika, piše Avaz.

Zanimljivo je da u odluci piše da će se sprat (spavaće sobe i dnevni boravak) koristiti za održavanje sjednica organa upravljanja preduzeća, održavanje predavanja, seminara, poslovne sastanke i boravak poslovnih partnera.

Posebno je istaknuto da se sprat objekta može koristiti samo po odobrenju direktora preduzeća, dok je za ostale prostorije odgovoran rukovodilac radne jedinice “Trnovo”.

Ko se po odobrenju direktora “sastajao” i “educirao” u spavaćim sobama, nije poznato. Ono što su novinarske ekipe danas zabilježile, pokazuje da su sve prostorije korištene, a u kupatilu su uočeni šamponi, gelovi za tuširanje, sredstva za održavanje čistoće, omekšivač za veš, četkice za zube, prazna tuba paste za zube i higijenski ulošci. Uočljivo je, također, da su se kuhinja i dnevni boravak najmanje koristili, dok je u spavaćim sobama situacija potpuno drugačija.

Vrijednost ovog objekta procijenjena je na milion maraka. Kako su istakli iz Vlade KS, radnici preduzeća “Rad” svoje poslove obavljaju u uvjetima koji “nisu dostojni ni za životinje”, dok su bivše uprave u tajnosti gradile i koristile luksuzne apartmane.

– Radnici preduzeća “Rad” rade u katastrofalnim uvjetima. Prilikom obilaska sam vidio taj neki nesretni mokri čvor i mjesto gdje se oni presvlače. To je nedostojno za životinje, a kamoli za ljude. Ljudi nemaju opremu, nemaju čime da peru ulice, a ovaj objekt vrijedi milion maraka. Od 2007. do 2013. godine nikakav papir nije postojao za šta je on namijenjen, a korišten je. Ja vam odgovorno tvrdim da ovdje nikada nijedan radnik ”Rada” nije došao – kazao je Mandić.

U priloženom videu pogledajte kako izgleda unutrašnjost “administrativno-poslovnog objekta”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments