Na stranačkim “druženjima” niko ne nosi maske, dok se u školama to izričito zahtijeva!

Posljednjih sedmica svjedoci smo stranačkih “druženja” sa građanima na kojima niko ne nosi maske iako su one preporučene u situacijama kada se ne može održati fizička distanca.

Odbornici opozicije u Skupštini grada Banjaluka iz pokreta Banjaluka zove Mirna Savić Banjac i Saša Lazić ukazali su na nejasnost pravila koja su na snazi kada su maske koje nose đaci u školama u pitanju.

“Mi nismo struka. Mi smo građani Banjaluke koji žele da poštuju zakone, ali nam, kao i ostalim Banjalučanima, nije jasno koja su pravila na snazi. Javljaju nam se zabrinuti roditelji kojima nije jasno kako se na stranačkim okupljanjima ne moraju nositi maske, dok se u školama to izričito zahtijeva. Postavljamo pitanje Gradonačelniku, šta je to obavezno, a šta ne i kako očekuje da bilo ko poštuje zakon, ako ga povlaštena grupa ljudi koja je bliska vlasti krši svakodnevno i naočigled svih”, rekla je za BUKU Mirna Savić Banjac.

Portalu Buka javilo se nekoliko roditelja kojima takođe nije jasno zašto đaci moraju nositi maske i na časovima, njihovoj djeci maske smetaju pri disanju i radu. Sa druge strane nastavnički kadar smatra da je dobro da se nose maske zbog zaštite svih, i učenika i nastavnika.

Svakako je važno istaći da kad se od đaka traži da se nose maske, da bi to isto i političari to trebali raditi.

Podsjetimo da smo početkom godine bili svjedoci i dolaska određenih političara u prostorije škola na početku školske godine bez maski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79