Nabavio medicinski materijal koji nije bio potreban za rad

Protiv Dalibora B. (40) iz Milića podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je, kao odgovorno lice jedne zdravstvene ustanove u Milićima, oštetio tu firmu za 76.582 KM.

“Lice D.B. je osumnjičeno da je od decembra 2017. do jula ove godine, koristeći službeni položaj, te bez odobrenja nadležnog organa preduzeća i sprovedene procedure javne nabavke, nabavilo medicinski materijal vrijednosti 88.365 KM. Od ovog iznosa, materijal u vrijednosti 56.555 KM nije bio potreban za rad zdravstvene ustanove”, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

“Nezavisne” saznaju da je Dalibor B. bio direktor i rukovodilac za finansijske poslove Specijalističkog medicinskog centra, koji funkcioniše u okviru kompanije “Boksit” Milići.

Kako navode iz policije, osumnjičeni je u istom periodu nesavjesno postupao u vršenju službe te je, od ukupne nabavljene količine, roba u vrijednosti od 19.126 KM bila s kratkim rokom trajanja, koja je potom u cijelosti otpisana zbog njegovog isteka.

“Osumnjičeno lice je na navedeni način počinilo krivično djelo zloupotreba položaja i nesavjestan rad u službi”, navode iz PU Zvornik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments