Načelnica Podgore objasnila zašto je uklonila peškire kojima turisti rezervišu mjesto na plaži

Načelnica Podgore Petra Radić odlučila je u svome mjestu riješiti problem s kojim se već dugo suočavaju na cijeloj Makarskoj rivijeri. Jutros su komunalni djelatnici uklonili peškire kojima gosti u apartmanima preko noći rezervišu mjesto na plaži.

Stanje koje je zatekla na plažama u svojoj općini usporedila je s Festivalom bespravne gradnje i devastacije prirode, održanim u uvali Vruja. Ona je i sama bila na prosvjedu u Vruji.

Načelnica Podgore Petra Radić rekla je za Dnevnik HTV-a kako su joj i u programu za lokalne izbore glavne stavke bili jednakost, zaštita okoliša i transparentnost.

“Uzurpiranje pomorskog dobra, premda to bilo i peškirima, ukazivalo je na nejednakost u pristupačnosti pomorskog dobra ljudima i na haos koji pokušavamo otkloniti. Kad volite svoje mjesto, onda otklonite ono negativno da se može pokazati pozitivno”, poručila je Radić.

Ističe kako su pojedinci doveli sve iznajmljivače u neugodnu situaciju jer navode goste na ovakve poteze.

“Pojedini iznajmljivači su doveli u neugodnu situaciju sve iznajmljivače jer gostima ukazuju na krive poteze, kao što je rezervacija plaže. Onda ostatak gostiju i mještana bude uskraćen za nešto što je javno dobro i što bi svima trebalo biti jednako pristupačno”, rekla je.

Dodala je da će njena vlast nastaviti istim tempom.

“Nismo mogli neke stvari mijenjati preko ljeta, ne može se lomiti preko koljena. No za iduću sezonu planiramo potpunu preobrazbu našeg mjesta”, rekla je Radić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79