Foto: Klix
Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal predati u nadležnost Tužilaštva KS

Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal predati u nadležnost Tužilaštva KS


Tri osobe uhapšene u akciji „Incitat“, koja je jučer provedena na području Kantona Sarajevo, predate su danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U okviru akcije “Incitat”, osim načelnika Općine Trnovo Ibre Berila, uhapšeni su, a sada i predati Tužilaštvu, sarajevski biznismen Adis Mulaosmanović, njegova sestra Edina Džigal te pomoćnica Berila Nađa Milišić.

– Osumnjičeni Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal predati su u nadležnost Tužilaštva KS. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima – navedeno je iz Tužilaštva.

Uhapšeni načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo nalazi se na KCUS-u, te će uz njega, prema nalogu Tužilaštva KS, umjesto pripadnika SIPA-e, biti sudski policajac. Berilo će biti sproveden u nešto kasnije terminu.

Berilo, Mulaosmanović, Džigal, Milišić i Demirović se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, i to zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Berilo je, podsjećamo, osumnjičen za sistemsku korupciju zbog gradnje objekata na državnom zemljištu na Bjelašnici. Berilo se sumnjiči da je od vlasnika aparthotela “Aroma” na Bjelašnici Mulaosmanovića dobio apartman na poklon, a zauzvrat je sredio izgradnju hotela na državnom zemljištu, na kojem je bila zabrana raspolaganja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija