Naftaši ulaze u sektor maloprodaje: Planiraju supermarkete širom BiH

Naftaši ulaze u sektor maloprodaje: Planiraju supermarkete širom BiH


Jedna od najvećih poslovnih grupacija u Bosni i Hercegovini, Hifa Petrol Holding, proširuje svoje poslovanje ulaskom u sektor maloprodaje. Kompanija je ostvarila rekordan prihod od preko 736 miliona KM u prošloj godini, a sada je započela širenje putem novoosnovane kompanije Mon Ami, koja je otvorila prvi supermarket u Zenici.

Ovaj objekt, opremljen najnovijom tehnologijom i pametnim uređajima, poput vaga s umjetnom inteligencijom, zapošljava 20 radnika i nudi širok asortiman proizvoda, uključujući zdravu hranu, delikatese i proizvode za kućne ljubimce.

U planu je daljnje širenje maloprodajne mreže otvaranjem novih Ami supermarketa širom BiH.

Kompanija Hifa Petrol već posluje u brojnim sektorima, uključujući naftnu industriju, osiguranje, drvnu industriju, proizvodnju namještaja i poljoprivredu, što osigurava stabilan rast i diversifikaciju poslovanja. Trenutno upravljaju mrežom od 59 benzinskih pumpi i planiraju izgradnju novih objekata u Sarajevu i Travniku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija