Naivna Zagrepčanka nasjela na priču i ostala bez keša: “Gospođo, pogledajte što sam našao u travi”

Prevarantska igra o slučajno pronađenom zlatnom nakitu na ulici dovela je u minus na računu 67-godišnju zagrebačku umirovljenicu koja se nakon svega obratila za pomoć policiji i prijavila dvojicu “stručnjaka za nakit”.

Kao uspomena na sve ostala joj je imitacija zlatne narukvice, a sve je počelo prije nekog vremena na Jarunu, točnije u Ulici Hrgovići dok je hodala pločnikom. U susret su joj išla dvojica sredovječnih muškaraca s unaprijed stvorenim prevarnim planom. Naime, 67-godišnji varalica je u travi nadomak žene “pronašao” tobože zlatni nakit.

– Gospođo, pogledajte, pronašao sam zlatnu narukvicu tu u travi, blizu vas. Zapravo, zajedno smo je pronašli, a kako je stvar vrijedna predlažem da posjetimo zlatara da nam je procijeni – uvjerio je 67-godišnji prevarant naivnu umirovljenicu koja nije ni slutila da je prijedlog provjere vrijednosti kod zlatara bila samo uvertira u prevaru.

Ubrzo su se susreli s tobožnjim zlatarom koji je “zlatni” nakit procijenio na preko 5000 kuna. No, umjesto da otkupi narukvicu, pravdao se da trenutno nema novca pa im je predložio da netko od njih dvoje narukvicu otkupi, prenosi Jutarnji.

Lažni stručnjak za nakit nastavio je dalje uvjeravati naivnu gospođu da bolje da ona zadrži narukvicu jer je ženski nakit te da je otkupi za puno manji iznos i da će svi biti zadovoljni.

Zagrepčanka je povjerovala u riječi dvojice nepoštenih muškaraca koji su joj zvučali uvjerljivo te je 67-godišnjem “pronalazniku” zlatnine predala 3000 kuna misleći da je profitirala.

Prekasno je shvatila da je uvučena u prevarantsku igru pa se obratila za pomoć policiji koja je jednog od njih dvojice uhitila i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predala pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za prevaru.

Tko je, pak, “stručnjak za zlato” još uvijek nije utvrđeno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79