Najave nemira u BiH: Građani zabrinuti, NATO u regiji čak spreman za vojnu intervenciju

Najave nemira u Bosni i Hercegovini izazivaju dodatnu brigu među građanima. Predsjednik entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, iznio je stavove da će se situacija dramatično promijeniti nakon 2. maja.

“Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti”, poručio je Dodik.

Dodik je istaknuo neprihvaćanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i upozorio na mogućnost mirnog razlaza entiteta u BiH.

Ove izjave su naišle na reakcije , s obzirom na to da su političke tenzije u zemlji već visoke. Građani se boje mogućih nemira i destabilizacije, dok stručnjaci ističu ozbiljnost situacije i potrebu za smirenim dijalogom i političkim rješenjima.

Osim toga, stručnjaci ističu da su političke tenzije u BiH povezane s širim geopolitičkim igrama, prije svega između NATO saveza i Rusije.

NATO je, prema njihovim riječima, potpuno operativno spreman za intervenciju u regiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79