Najavljen novi snijeg u BiH

Najavljen novi snijeg u BiH


Sutrašnje vremenske prilike u Bosni i Hercegovini bit će oblačne s kišom i pljuskovima širom zemlje, uz mogućnost slabog snijega na planinama. Na jugu, zapadu i sjeveru zemlje očekuje se smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, uglavnom sjevernog i sjeverozapadnog smjera, dok će na području Hercegovine i jugozapadne Bosne puhati umjereno jaka bura. Temperature zraka kretat će se između 2 i 16°C, pri čemu će najniže temperature biti u jutarnjim satima.

Za naredne dane prognozira se stabilizacija vremena. U srijedu će većinom biti umjereno oblačno, dok se u Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Temperature će biti slične kao i sutra, uz najviše vrijednosti do 16°C.

U četvrtak i petak očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, s mogućom pojavom magle u jutarnjim satima, posebno u kotlinama. Temperature zraka bit će u porastu, s najnižim vrijednostima između -2 i 7°C, te najvišim vrijednostima između 8 i 16°C.

Stabilnije vremenske prilike omogućit će povoljnije uslove za aktivnosti na otvorenom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija