Najbogati načelnik u BiH napustio svoju funkciju: Nije bio kandidat na izborima

Najbogati načelnik u BiH napustio svoju funkciju: Nije bio kandidat na izborima


Lokalni izbori u BiH održani su u nedjelju. Negdje su se desile značajne promjene i rezulati.

Također, jedan od najbogatijih načelnika i najpoznatijih privrednika u zemlji, Sead Džafić, nakon dugogodišnjeg vođenja Kalesije, više neće obnašati ovu funkciju, izvještava BiznisInfo.ba.

Na njegovo mjesto dolazi Nermin Mujkanović, kandidat Stranke demokratske akcije. Ovaj put Džafić se odlučio da se ne kandiduje za poziciju načelnika.

Prije nekoliko godina njegova imovina bila je procijenjena na 46 miliona KM.

Podaci BiznisInfo.ba pokazuju da godišnji prihodi kompanije UNIS TOK prelaze 30 miliona maraka, dok je prošlogodišnja dobit iznosila 1,7 miliona KM.​

Džafić je 2017. godine za 13,9 miliona KM kupio Livnicu čelika u Tuzli, a ubrzo nakon toga i bilećku Kovnicu za oko dva miliona KM, gdje je brzo pokrenuta proizvodnja.

Što se tiče nekretnina tuzlanske Livnice, na tom mjestu je planirana izgradnja najvećeg projekta u Tuzli – kompleksa Crystlico, vrijednog milijardu KM. Iako je gradnja najavljena prije nekoliko godina, radovi nikada nisu započeli.

Džafić i dalje posjeduje Livnicu čelika i njenu nepokretnu imovinu. Kako je izjavio ranije ove godine, potpisao je predugovor s investitorom iz Holandije.

Nedavno je objasnio da projekat još uvijek nije realizovan zbog nestabilnih prilika u zemlji. Naglasio je da investitori nisu odustali, da su uplatili određeni avans i prikupili potrebnu dokumentaciju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija