Najvažnija tačka na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH je Izborni zakon

Najvažnija tačka na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara BiH je Izborni zakon


Na današnjem sastanku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, nekoliko ključnih prijedloga zakona, odluka i izvještaja bit će stavljeno na dnevni red.

Današnja sjednica se odvija s posebnim naglaskom na Prijedlog mišljenja o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Osim toga, pred ministrima će se naći i Program rada Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2024. godinu, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine te Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom Bosne i Hercegovine za period od 2022. do 2025. godine.

Na dnevnom redu će biti i Izvještaj o radu institucija Vijeća ministara BiH za 2023. godinu te rasprava o Informaciji o perspektivama za BiH u periodu od 2024. do 2026. godine, koju je predložila Direkcija za ekonomsko planiranje.

Ministri će također razmatrati Prijedlog odluke o osnivanju Državne komisije za granicu BiH.

Među ostalim tačkama dnevnog reda su Informacija o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inostranstvu za 2024. godinu, kao i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija