Isak o akciji SIPA-e: Puna podrška istražnim organima

Isak o akciji SIPA-e: Puna podrška istražnim organima


Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Ramo Isak, obratio se medijima povodom obimne akcije koju sprovode policijske agencije BiH, ističući potpuno povjerenje u rad policijskih službenika i očekivanje daljnjih razvoja situacije.

Akcija “Black Tie 2”, pod vođstvom SIPA-e uz podršku Europola, DEA i FBI-a, ima za cilj privođenje visokorangiranih dužnosnika, a ministar Isak je naglasio da će pratiti dalji razvoj događaja.

Na pitanje o mogućem uhapšenju v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića, Isak je odgovorio da je nedavno bio u kontaktu s njim te da ne zna trenutnu lokaciju. Istakao je povjerenje građana u FMUP i izrazio uvjerenje da će ta agencija opravdati očekivanja.

“Vahidin Munjić je bio prije nekoliko minuta bio u svojoj kancelariji gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS. Sada ne znam gdje je, ali sam prije nekoliko minuta bio s njim”, izjavio je Isak.

“Građani cijene policiju FBiH i ona iza sebe ima značajna dostignuća. Radi se o predmetu i događajima od prije tri, četiri godine i ne znam šta se tada dešavalo. Malo mi je neozbiljno da prikupljanje dokaza traje ovoliko godina, ukoliko je bilo dokaza, tada je to trebalo biti riješeno”, također je rekao Isak.

Uz to, ministar i premijer Nermin Nikšić su održali sastanak povodom akcije “Black Tie 2”, ističući podršku istražnim organima i punu dostupnost svih potrebnih dokumenata.

Nikšić i Isak su naglasili opredjeljenje za podršku zakonitom radu istražnih organa te su obećali nastavak redovnih aktivnosti FMUP-a i FUP-a uprkos trenutnim događajima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija