Isak o akciji SIPA-e: Puna podrška istražnim organima

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Ramo Isak, obratio se medijima povodom obimne akcije koju sprovode policijske agencije BiH, ističući potpuno povjerenje u rad policijskih službenika i očekivanje daljnjih razvoja situacije.

Akcija “Black Tie 2”, pod vođstvom SIPA-e uz podršku Europola, DEA i FBI-a, ima za cilj privođenje visokorangiranih dužnosnika, a ministar Isak je naglasio da će pratiti dalji razvoj događaja.

Na pitanje o mogućem uhapšenju v.d. direktora FUP-a Vahidina Munjića, Isak je odgovorio da je nedavno bio u kontaktu s njim te da ne zna trenutnu lokaciju. Istakao je povjerenje građana u FMUP i izrazio uvjerenje da će ta agencija opravdati očekivanja.

“Vahidin Munjić je bio prije nekoliko minuta bio u svojoj kancelariji gdje su bili i pripadnici SIPA-e i MUP-a KS. Sada ne znam gdje je, ali sam prije nekoliko minuta bio s njim”, izjavio je Isak.

“Građani cijene policiju FBiH i ona iza sebe ima značajna dostignuća. Radi se o predmetu i događajima od prije tri, četiri godine i ne znam šta se tada dešavalo. Malo mi je neozbiljno da prikupljanje dokaza traje ovoliko godina, ukoliko je bilo dokaza, tada je to trebalo biti riješeno”, također je rekao Isak.

Uz to, ministar i premijer Nermin Nikšić su održali sastanak povodom akcije “Black Tie 2”, ističući podršku istražnim organima i punu dostupnost svih potrebnih dokumenata.

Nikšić i Isak su naglasili opredjeljenje za podršku zakonitom radu istražnih organa te su obećali nastavak redovnih aktivnosti FMUP-a i FUP-a uprkos trenutnim događajima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79