Nakon 2 godine pauze zbog pandemije: Čimburijada se vraća u Zenicu prvim danom proljeća

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Zenici će se ponovo održati tradicionalna Čimburijada.

Program ovogodišnjeg doručka na otvorenom “Čimbura”, uime organizatora događaja, predstavili su predsjednik Udruženja Forum građana Zenice Faruk Kadrić i član Predsjedništva Udruženja Mirsad Mujkić.

U razgovoru s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem predsjednik Udruženja Faruk Kadrić je izrazio zadovoljstvo što su stekli uvjeti da se ova višestoljetna zenička manifestacija ponovo održi i naglasio da će to biti prilika da se obilježi i 30 godina rada Udruženja Forum građana Zenice.

– S radošću sam primio vijest da će se organizirati Čimburijada ove godine. To je manifestacija koja je već postala prepoznatljivi brend grada Zenice. Osim toga, riječ je o događaju koji okuplja veliki broj posjetilaca iz susjednih i drugih gradova. S obzirom da će i Udruženje Forum građana Zenice koje je organizator Čimburijade ove godine proslaviti 30 godina rada, Grad Zenica će podržati Udruženje i organizaciju manifestacije sa 10.000 KM – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

I ove godine Čimburijada će biti održana 21. marta, na Kamberovića polju, u znak proslave prvog dana proljeća, saopćili su organizatori.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79