epa06710856 Russian Defense Ministry official representative general Igor Konashenkov, talks to the media during a briefing on the fight against terrorism in Syria at the Russian National Defense Management Center in Moscow, Russia, 04 May 2018. EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Rusija priznala da je u Ukrajinu poslala i regrute koji tek služe vojni rok

Rusija priznala da je u Ukrajinu poslala i regrute koji tek služe vojni rok


Rusija je priznala da su regrutirane vojnike poslali u Ukrajinu i da su neke zarobile ukrajinske trupe.

Ovo je saopćeno nakon što je predsjednik Vladimir Putin obećao da regrute neće slati u borbene operacije i da će se ruske snage oslanjati na profesionalne trupe, prenosi AP.

Glasnogovornik Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov, rekao je da je “nažalost otkriveno nekoliko slučajeva prisustva vojnog osoblja” s jedinicama u Ukrajini, ali da su “skoro svi” povučeni u Rusiju.

On je dodao da su ukrajinske snage zarobile neke regrute dok su služili u logističkoj jedinici i da su u toku napori da se oni oslobode. Konašenkov nije precizirao koliko je vojnih obveznika služilo u Ukrajini niti koliko ih je zarobljeno.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija