Nakon 50 godina Vodovod zamijenio pumpu

Banjalučki Vodovod je u toku ove sedmice započeo važnu investiciju zamjene jedne od četiri ključne pumpe na vodozahvatu, koja je bila u funkciji gotovo pet decenija. Ova značajna investicija, čija je vrijednost iznosila oko 300 hiljada KM, ima za cilj ne samo osigurati pouzdan rad sistema vodosnabdijevanja, već i doprinijeti uštedi energije.

Nova pumpa, čije je postavljanje u toku, ima izuzetno važnu ulogu u održavanju kvalitetnog vodosnabdijevanja grada.

Kako ističe generalni direktor Banjalučkog Vodovoda, Predrag Duduković, ova investicija predstavlja korak naprijed ka efikasnijem i ekonomičnijem sistemu, s obzirom na to da su nove pumpe modernijeg tipa, sa većom efikasnošću i manjom potrošnjom električne energije.

„Zamjena ove pumpe nije samo važna za osiguranje vodosnabdijevanja grada, već ima i značajan uticaj na troškove. Novi tipovi pumpi imaju veću efikasnost i smanjenu potrošnju električne energije, što dugoročno doprinosi ekonomičnijem poslovanju“, naglasio je Duduković.

Jedna od ključnih karakteristika nove pumpe je njen kapacitet, koji se kreće od minimalnih 400 do maksimalnih gotovo 700 litara u sekundi. Ova mogućnost omogućava da nova pumpa efikasno zamijeni čak dvije stare pumpe. Uz to, nova pumpa opremljena je keramičkim ležajevima, što znači da će zahtijevati minimalno održavanje, što dodatno doprinosi efikasnosti sistema.

„Investicija u ovu pumpu možda jeste skuplja, ali donosi brojne benefite, uključujući kvalitetnije vodosnabdijevanje i smanjenje potreba za održavanjem. To je investicija u budućnost, koja će osigurati stabilnost sistema vodosnabdijevanja Banja Luke u godinama koje dolaze“, istakao je tehnički direktor Banjalučkog Vodovoda, Željko Raljić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79