Nakon Dritana Abazovića, čestitao i Zukorlić: “Na narednim izborima da preuzmete vođenje države”

Muamer Zukorlić, potpredsjednik Skupštine Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja čestitao je Narodu i pravdi, praktično sestrinskoj stranci u BiH. Prvi je “Četvorki” čestitao Dritan Abazović, šef URA-e kojem je Zukorlićeva stranka koalicioni partner u Crnoj Gori.

– Želim Vam čestitati na izuzetnom uspjehu koji ste ostvarili na općinskim i gradskim izborima diljem Bosne i Hercegovine. Posebno raduje da su građani naše prijestolnice Sarajeva u ovolikom broju prepoznali i nagradili Vaš trud i rad u prethodnom periodu. Povjerenje koje Narod i pravda zadobija u relativno kratkom vremenskom rasponu od svog osnivanja pokazatelj je da je koncept političkog djelovanja i programska platforma prepoznata od strane građana i da predstavlja budućnost Bosne i Hercegovine kao i nadu da će naša matična država konačno krenuti putem neophodnih društvenih reformi i oporavka iz višedecenijskog letargijskog stanja koji su doveli do deformiteta čije posljedice najviše osjećaju građani – napisao je Zukorlić Konakoviću.

Kazao je kako su dobili priliku i obavezu da povedu narod putem temeljitih reformi.

– Pred Vama je trnovit i nimalo lahak put, zato vam želim da uspijete i budete primjer generacijama koje dolaze i žudno iščekuju poboljšanje svekolikih životnih prilika u Bosni i Hercegovini. U Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate prijatelje i podršku da ustrajete na tom nimalo lahkom putu i već na narednim parlamentarnim izborima preuzmete odgovornost za vođenje države i njenog daljeg ozdravljenja – poručio je Zukorlić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79