Nakon dvije godine provedene u azilu, tužni pas je osjetio poznat miris

Pakita je uočena kako luta ulicama i odvedena je u centar životinja Arca gdje ju je osoblje dočekalo raširenih ruku.

Međutim, pridobiti Pakitino povjerenje i ljubav nije bilo lako, ne zato što je loš pas, već zato što se previše plašila i bila previše sramežljiva da bi je itko mogao čuti.

Jedna od volonterki, Silvia Ferreyra, rekla je kako je Pakita postala još manje sigurna u sebe kad je vidjela ljude kako ulaze i izlaze iz mjesta, i usvajaju mlađe pse, a ona je još bila tamo. Nije mnogo posjetitelja bilo zainteresirano za usvajanje starijeg psa, pa je Pakita provela dvije godine u skloništu prije nego što je poznati miris promijenio sve.

Na većini fotografija koje su snimili volonteri, Pakita je gledala u stranu ili je skrivala glavu, pa je niko nije ni mogao prepoznati, a onda su konačno uspjeli napraviti fotografiju na kojoj se lijepo vidjela.

Ariel Naveira izgubio je psa prije dvije godine, a onda mu je njegova mama pokazala fotografiju Pakite. Izgledala je kao njegov ljubimac kojeg nije vidio dvije godine i nije se mogao prestati pitati je li moguće da taj pas bude njegov.

Sljedeći dan, Ariel je posjetio sklonište. Pakita je izašla ali je bila suzdržana i sumnjičava. Onda se dogodilo čudo, prepoznala je poznat miris. Pogledajte njihov dirljivi susret.

Da, Pakita je bila Arielova. Nakon dvije duge i tužne godine opet su zajedno a njihov susret je nešto najemotivnije što smo vidjeli.

Nadamo se da se više neće morati razdvojiti ni na dva dana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79