Nakon haosa koji je vladao dva dana na Zetri, pogledajte kako je danas

Danas, 21. maja 2021. godine (petak) u sarajevskoj dvorani Zetra počela je vakcinacija zaposlenih u apotekama, a prema dostavljenim prioritetnim spiskovima JU Apoteke Sarajevo i Farmaceutske komore za privatne apoteke.

Tokom dana bit će vakcinisano i 20 osoba sa rijetkim oboljenjima, prema spisku Zavoda za javno zdravstvo KS.

Također, danas je počela vakcinacija stopostotnih ratnih vojnih invalida, prema usaglašenim spiskovima Ministarstva za boračka pitanja KS i Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Ekipa Radiosarajevo.ba danas nije zatekla gužvu na ulazu u Zetru. Svi građani koji su dobili poziv za vakcinaciju, po određenom terminu, ne čekaju u redovima.

Prethodnih dana zabilježene su velike gužve ispred Zetre.

“Niko ko nije dobio poziv za vakcinaciju i verifikaciju u elektronskoj formi sa potvrđenim terminom neće biti vakcinisan, upozorio je u četvrtak, 20 . maja Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo (KS), na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ovo je bila reakcija na velike gužve koje su u posljednjih nekoliko dana prisutne ispred olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu, koja je i punkt za masovnu vakcinaciju građana protiv koronavirusa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79