Nakon mafijaške likvidacije u Sarajevu, jedna osoba privedena druga uspjela pobjeći policiji

Jedna osoba osumnjičena za likvidaciju Harrisa Osterdahla u sarajevskom naselju Stup je uhapšena, saznaje Klix.ba.

Riječ je o državljaninu Švedske koji je uhapšen na Sokocu. Za drugim napadačem se još uvijek traga.

Kako saznajemo, pronađen je i automobil za koji se sumnja da su napadači koristili pri bjekstvu sa mjesta zločina.

Otkrili su za koga je radio Harris, koji je noćaš likvidiran u Sarajevu

Prema prvim informacijama pretpostavlja se da je riječ o plaćenim ubicama koje su namjenski došle u Sarajevo da likvidiraju Osterdahla.

Harris Osterdahl je, podsjećamo, ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup.

Drugi muškarac koji je bio sa Osterdahlom je zadobio lakše tjelesne povrede i njemu je ukazana medicinska pomoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Harris Osterdahl (30) je poznat po brojnim krivičnim djelima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže piše Klix.

Prije pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja narko lanca, ali u policijskim dosjeima se navodi da je kažnjavan i zbog nedozvoljene upotrebe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje…

Aličković bio svjedok mafijaške likvidacije u Sarajevu: “Dvojica na biciklu. Pucano iz torbe da čahure ne ostaju”

Ministarstvo vanjskih poslova Švedske je saopćilo da su iz medija primili k znanju informacije o ubistvu njihovog državljanina u BiH, ali da se “stvari koje se tiču ​​smrti u inostranstvu rješavaju vrlo pažljivo i rad se odvija po rutini koja, između ostalog, zahtijeva da lokalne vlasti moraju potvrditi smrt.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79