Otkrili su za koga je radio Harris, koji je noćaš likvidiran u Sarajevu

U Sarajevu je ubijen državljanin Švedske Harris Österdahl, dok je druga osoba ranjena.

Kako prenose strani mediji, Osterdahl je bio ključna figura u zloglasnom narko kartelu Foxtrot.

Foxtrot je nastao nekada krajem 2010. sa ambicijama da kontroliše tržište drogom u Švedskoj. Na čelu ove organizacije nalazi se “Kurdska lisica”, Rawa Majid.

Majid je švedsko-iračkog porijekla i rođen je 1986. godine, a uz njegovo ime se vežu sve moguće vrste kriminala.

 

Od avgusta 2020. godine Majid se nalazi u bjekstvu, te je sa nekoliko bliskih saradnika pobjegao u Tursku. Turske ga vlasti, međutim, nisu htjele izručiti Švedskoj.

Foxtrot se ne bavi samo trgovinom drogom. Njihovi poslovi uključuju i prodaju oružja, kao i pljačke u Švedskoj. Uglavnom regrutuju osobe između 25 i 35 godina starosti, a većinu regruta nalaze u migrantskim porodicama.

Ova se zločinačka organizacija udružila sa nekim drugim kriminalnim grupama, kao što su Jordbro Bro-Network i Zero Network.

Koliko je Foxtrot poznat po svojim zločinima u Švedskoj, možda najbolje pokazuje podatak da je tamošnji slavni reper ‘5iftyy’ ovog organizaciji posvetio nekliko pjesama, pa su veoma popularni među tinejdžerima.

Smrću Harrisa Österdahla u Sarajevu, Foxtrot je ponovo došao u centar medijske, ali i policijske pažnje, te sada sa velikom pažnjom mnogi čekaju rezultate istrage iz Sarajeva, piše BNN.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79