Nakon niza samoubistava pacijenata: Traži se ostavka Vlade Đajića, direktora UKC-a RS-a

Partija demokratskog progresa (PDP) zahtijeva ostavku direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića.

– Alarm da nešto nije uredu u funkcionisanju te ustanove već odavno zvoni, ali već šesto samoubistvo na UKC-u u prethodnih nekoliko mjeseci je tačka preko koje se ne smije preći – poručili su iz Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banje Luke.

Podsjećaju da je nakon jednog od prethodnih tragičnih događaja obećano da će zgrada UKC-a biti osigurana da se takve stvari ne ponavljaju.

– Ovo nije jedini razlog za smjenu Đajića, tražimo takvu odluku i zbog afere “Kisik” i drugih slučajeva koji potresaju RS. S razlogom se pitamo šta se dešava da se svakog mjeseca jedan pacijent odluči na ovakav korak, u kakvim uvjetima pacijenti borave i šta je urađeno da se ovakve stvari ne dešavaju – saopćeno je iz PDP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79