Nakon osam godina: Sutkinja Lejla Fazlagić sutra dolazi na suđenje u Sarajevo

Nakon osam godina: Sutkinja Lejla Fazlagić sutra dolazi na suđenje u Sarajevo


Bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, Lejla Fazlagić, sutra će se pojaviti pred Kantonalnim sudom u Sarajevu kako bi se izjasnila o krivici u predmetu “Pravda”, potvrđeno je za “Avaz”.

Sud je nedavno povukao crvenu Interpolovu potjernicu raspisanu za Fazlagić, nakon što je ona kao jamstvo ponudila nekretninu u Sarajevu u vrijednosti od gotovo 80.000 KM.

Povlačenje potjernice uslijedilo je nakon osam godina otkako je Fazlagić pobjegla u Hrvatsku, bježeći od bh. pravosudnih organa. Prema saznanjima, Fazlagić bi u Sarajevo trebala stići večeras, a ročište na kojem će se izjasniti o krivici zakazano je za sutra u 10 sati.

Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu, Fazlagić neće biti u kućnom pritvoru, već joj je određena zabrana napuštanja Kantona Sarajevo. Njeno pojavljivanje pred sudom dolazi osam godina nakon što je protiv nje raspisana potjernica zbog uloge u nezakonitim knjiženjima imovine.

Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, podignutoj 2018. godine, Fazlagić se tereti za nezakonito preknjižavanje 19 nekretnina ukupne vrijednosti gotovo osam miliona KM. U optužnici se navodi da je djelovala u sklopu organizirane kriminalne grupe, koju je predvodio Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH.

Optužnica protiv Fazlagić izdvojena je iz predmeta “Delimustafić”, dok je suđenje bivšem ministru, nakon brojnih odgoda, započelo u aprilu 2024. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija