Zaštitar iz Sarajeva otpušten jer se javno požalio na nehumane radne uvjete

Nakon što je portal Crna Hronika prvio objavio priču sarajevskog zaštitara koji je radio u nehumanim uvjetima, stigle su oštre reakcije.

(FOTO) Nehumani uslovi: U ovakvoj prostoriji mora boraviti zaštitar sarajevske firme

Naime, zaštitar koji je podijelio informacije sa nama je dobio otkaz u zaštitarskoj agenciji Sword Security. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

“Riječ je o zastitarskoj agenciji Sword Security. Duže vrijeme sam bio uposlenik, imao sam ugovor na neodređeno, znači ugovor za stalno. Otkaz sam dobio jer sam slikao radno mjesto – kućicu u kojoj sam došao da provedem 12h, a koja je bila u katastrofalnom stanju, ne za ljude, nego za životinje.

Zbog toga sam dobio otkaz, zato jer su to pojedini bh. portali objavili i “šefovima” se nije svidjelo naravno. A posebno bih napomenuo krajnje drsko, neprofesionalno i bezobrazno ponašanje prema uposlenicima pomenute agencije od strane tim lidera Kemala Tačija. Ta osoba nema trunke osjećanja da su i “zaštitari” samo ljudi a ne ROBOTI. Diže ljude da rade po 24h, njemu nije jasno da uposlenici imaju i “privatni život”! Uposlenike zove i maltretira 0-24h … iz prve smjene da produže u noćnu i obratno.

A jedna od rijetkih agencija su u kojoj nije plaćeno ni bolovanje, ni godisnji odmor, da dobro ste procitali! A dio plate se još uvijek dobija u koverti! Ja sam bio častan, pošten radnik, radnik koji nikada nije znao reci NE i na kraju sam otkaz jer sam samo ukazao na bezobrazluk koji se radi u agenciji ! Ja cu ici do krajai svoja cu prava traziti i nikada necu odustati!

Zato bivse kolege,imajte PETLJE i suprostavite se “sefovima”, jer niste ROBOTI !!! Trazite svoja prava, radite posteno i odgovorno, ali imajte POSTOVANJA prema sebi !!!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79