Nakon rada u Vladi KS: Gdje su bivši premijer i ministri

Nakon odlaska iz Vlade Kantona Sarajevo, gdje su proveli oko deset mjeseci, tačnije od 3. marta 2020. do 5. januara 2021., mnogi bivši ministri vratili su se na stara radna mjesta, dok su neki pronašli nova zaposlenja. Istražili smo i šta trenutno radi i čime se bavi bivši premijer KS Mario Nenadić.

-Ja sam po predavanju dužnosti najavio da odlazim iz javnog sektora. Zaposlen sam u jednom privatnom privrednom društvu – kazao je Nenadić.

Jasna Agić, bivša ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, koja je jedno vrijeme bila i v. d. ministra zdravstva Kantona Sarajevo, vratila se na svoje staro radno mjesto u državnoj Agenciji za policijsku podršku.

Novi posao našao je bivši ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Anis Krivić, a koji je obavljao i funkciju v. d. premijera dok je Mario Nenadić bio u izolaciji zbog pandemije koronavirusa. Trenutno je politički direktor Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH. On je i vijećnik u Starom Gradu.

U “Sarajevogas” vratila se Nihada Glamoč, koja je bila ministrica komunalne privrede i infrastrukture. Ona je trenutno pomoćnik direktora za tehnička pitanja. Nekadašnji ministar kulture Kenan Alikadić nije htio otkriti gdje radi. Međutim, saznali smo da radi u sportskom centru u Vogošći te da vodi privatni karate klub.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić prvi je predsjedavajući Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika u BiH. Na ovu poziciju imenovan je prije nekoliko dana.

Prihvatio sam ponudu da budem na čelu ove komisijie. Vidim da ima dosta posla tu, ne za jednog čovjeka već deset – rekao je Kapidžić.

Jasmin Halebić, koji je bio ministar finansija, vratio se na Ekonomski fakultet i profesor je makroekonomije, a ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica uživa u penziji.

Ministrica pravde i uprave Mersa Kustura trenutno je na godišnjem odmoru, nakon čega će biti poznato hoće li svoj radni vijek nastaviti u Novom Gradu. Iz političkog života otišao je bivši ministar zdravstva Rusmir Mesihović, koji vrijeme s porodicom provodi u Ljubljani.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko vijećnik je u Općinskom vijeću Centar, dok je ministar privrede KS Draško Jeličić trebao nastaviti rad u kompaniji “Šipad Holding”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79