Nakon skandala na javnoj tribini u Hadžićima: Traži se ostavka Alme Ejubović

Nakon skandala na javnoj tribini u Hadžićima: Traži se ostavka Alme Ejubović


Nakon skandala, u organizaciji žena SDA Hadžići, kada je na javnu tribinu pozvana članica SDS-a vijećnik u Općinskom vijeću Hadžići Admir Mujan

ović je podnio zahtjev za ostavkom predsjednice Organizacije žena SDA Hadžići Alme Ejubović. U zahtjevu se između ostaloga podsjeća da je predsjednica Organizacije žena SDA Hadžići i aktuelna vijećnica u Općinskom vijeću Hadžići Alma Ejubović organizovala tribinu na temu “Zašto šutiš? Nisi sama! Nisi kriva!”. Na tribinu je pozvala Danielu Četković Senić članicu SDS-a koja je bila na listi SDS-a na izborima. Činjenica je da je na svoju 20. godišnjicu upravo SDS dodijelila Petrovdansku povelju Haškim optuženicima i osuđenicima Radovanu Karadžiću i Momčilu Krajišniku.

SDS-ovo odlikovanje uručeno je Karadžićevoj supruzi Ljiljani Zelen Karadžić i bratu Momčila Krajišnika Mirku Krajišniku. Također, čelnici stranke iz koje dolazi predavačica “ženama SDA-a” oštro su odbacili Zakon visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, te već nekoliko mjeseci zajedno sa ostalim strankama iz RS-a bojkotuju rad institucija.

U Hadžićima je stradalo 300 Bošnjaka, preko 1000 premlaćivano u logorima, silovanih desetine djevojaka i žena, popaljeno i uništeno više hiljada stambenih objekata. Sve ovo pod zastavom i po nalogu SDS-a, između ostaloga je navedeno u zahtjevu za smjenu predsjednice Organizacije žena SDA-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija