Nakon smrti muža živi od 20 KM penzije

Nakon smrti muža živi od 20 KM penzije


Sve do prije pet godina moj muž Dašan i ja nismo znali šta imamo. Kada smo se vratili, zasukali smo rukave, očistili njive, nabavili dvije krave i ovaca. Prodavali smo drva iz vlastite šume, pekmez, suhe šljive, janjad, kurbane i druge proizvode i od toga uredili kuću, kupili frezu i automobil i lijepo se živjelo – kazuje nam Tija Orić (63) iz Lehovića kod Srebrenice.

(VIDEO) Apel za pomoć:” Sad će zima a ja drva nemam”

Teški bolesnik

Ali, prije pet godina, u 61. godini, umro joj je muž Dašan, a ona se razboljela i nije sposobna, kaže, obavljati ni najlakše fizičke poslove. Mora redovno ići na ljekarske kontrole i svakodnevno konzumirati velike količine lijekova, jer je teški srčani bolesnik.

Živi od 20 maraka suprugove penzije, koja je do njegove smrti iznosila 41 KM. Kako kaže, najveća joj je briga nabavka ogrjeva za zimu.

– Jesenas mi nepoznati, dobri ljudi dotjeraše 12 metara isječenih drva. Istovariše i odoše, i nisu htjeli odati ko su – zahvaljuje im Tija.
Pomoć kćerki

Kaže da ima dvije kćeri, udate i žive u Federaciji BiH. Imaju svoje porodice, često dođu i pomognu koliko mogu. Zovu je da ide kod njih, ali Tija neće iz svojih Lehovića, gdje živi u lijepo uređenoj i besprijekorno čistoj kući.

Ukoliko želite pomoći možete se javiti nama na broj telefona +38762-118-465 ili Tija LEHOVIĆI 065-957-666

https://www.facebook.com/CrnaHronikaBiHofficial/videos/764911690602289/

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija