Nakon što je progovorio o porodičnim nedaćama, bh. glumca otac prijavio nadležnim organima

Nakon što je progovorio o porodičnim nedaćama, bh. glumca otac prijavio nadležnim organima


Mladi bosanskohercegovački glumac Kerim Čutuna progovorio je o nasilju u porodici kojem je i sam svjedočio. Na društvenim mrežama progovorio je o odnosu s ocem i nasilju koje je, prema njegovim riječima, trpio on i njegova majka.

“Dugo sam razmišljao da li da progovorim javno o temi koja me godinama razara. Do dana današnjeg ovakve stvari sam povjeravao bliskim prijateljima, ili poznanicima za koje sam smatrao da mogu slušati, često nekome random, na ulici, derneku i slično. U ranoj fazi života sam se stidio, sakrivao, ili pretjeranim isticanjem maskirao ove stvari, odnosno traume koje imam. Radi se o mom odnosu sa ocem, Remzom Čutunom”, započeo je.

Kerim Čutuna na Facebooku je nedavno objavio novi status u kojem je otkrio da je prijavljen za ugrožavanje sigurnosti. – Dan je počeo pozivom krim policije. Krivična prijava. Osumnjičen sam za ugrožavanje sigurnosti.

Zamislio sam da sam neko drugi, manje odlučan, manje spreman za ideju, da sam odbačen, šta bi se desilo – napisao je Čutuna.

 

Kako se pretpostavlja, prijavu protiv Čutune podnije je njegov otac.

Podsjećamo, mladi glumac prije nekoliko dana potresao je region ispoviješću da su on i njegova majka bili su žrtve nasilja njihovog oca, koji je, kako tvrdi, i nakon razvoda od njegove majke nastavio mentalnu i finansijsku torturu.

Otkrio je i čemu je sve svjedočio u prisustvu oca.

“U tom periodu boravka s ocem sam upoznao ljude koji su bili advokati, poznanici, vlasnici firma ili očeva rodbina. Uvijek, ali uvijek je tema razgovora bila moja majka, advokat moga oca je jedne prilike dok smo igrali bilijara u bilijar klubu na Ilidži, izjavio ‘Je*at ćemo joj majku, sve ćemo joj uzeti’. Nisam to zaboravio. Takvo okruženje sam prihvaćao koristeći razna opojna sredstva, često dolazio kući izgledajući u najmanju ruku kao mrtvac. Otac to nije vidio, ili možda nije želio da vidi?

Bio sam na njegovoj strani. Onog momenta kad sam odlučio da ne želim žrtvovati majku za iPhone6s, festivale, drogiranja. Otac mi je oduzeo sve, čak mi je zaključavao stan u kojem se nalazila kuhinja. Napravio sam ozbiljnu štetu, polupao stan, galamio na njega i opet mi je dolazila policija, samo ovaj put je zvao otac”, prisjetio se mladi glumac.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija