Nakon što su počeli sa radom tramvaji: Vozači su jednom nogom u zatvoru

Nakon što su počeli sa radom tramvaji

Vozači su jednom nogom u zatvoru

Tramvaji od Ilidže do Baščaršije počeli su danas saobraćati, i to nakon rekonstrukcije pruge do Čengić Vile koja je trajala nešto duže od godinu dana.

Nakon što je u popodnevnim satima profunkcionisala tramvajska linija od Ilidže do Čengić Vile vozači su u strahu. Jedan od višegodišnjih vozača GRAS-a tvrdi da je pruga puštena na silu. Nisu završene stanice, u narednim danima biće radnika pored pruge koji će raditi piše Crna-Hronika.

– Opet je vozač nogom u zatvoru. Krizišta su jako plitka, kritična, vidjećemo kako će biti prilikom šlepanja i veće brzine. Stubovi za mrežu nisu svi zamijenjeni, nema dovoljan broj tramvaja, nisu stavili znakove brzine za trenutno stanje šine itd itd itd.

Postavljamo pitanja kada će se izvršiti tehnički prijem, može li se izvršiti tehnički prijem ako se pruga još gradi, ko je u komisiji i kako se ispituje brzina kojom se može voziti na kojoj dionici?

Imaju li posebni uređaji koji će mjeriti opterećenje šina na pojedinim dionicama, u krivinama?

Može li se pustiti pruga u rad a stanice nisu završene, tj nemaju ogradu radi bezbjednosti putnika? Nadam se da nije sve ovo radi izbora i žrtvovanja nekoga ili nečega?! Nadam se da će nam objasniti, napisati naše je da vozimo, a njihovo da potpisuju i odgovaraju, a možemo nešto i znati radi naše bezbjednosti ili ne moramo, pita jedan dugogodišnji vozač tramvaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasa Magazinovic (@sasamagazinovic)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79