Nakon tvrdnji da je doktorirao na privatnom fakultetu oglasio se i direktor Kamerić

Vlada Tuzlanskog kantona na posljednjoj sjednici imenovala je Alena Kamerića (PDA) za novog vršitelja dužnosti generalnog direktora Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla nakon što je Vahid Jusufović (SD BiH) podnio ostavku. Privremeni Upravni odbor je najprije prihvatio Jusufovićevu ostavku, a potom je Kamerić predložen za novog v.d. direktora UKC-a Tuzla.

Plata direktora UKC Tuzla 4.000 KM, a njegovog pomoćnika 7.000 KM

Bio i ministar zdravstva TK

Mnogo prije imenovanja pojavile su se špekulacije kako će Kamerić biti direktor, a uporedo s tim i priče kako je neophodne uslove za imenovanje ispunio na jednom od privatnih fakulteta u TK. Tim povodom kontaktirali su Kamerića, a on je za “Avaz” rekao:

  • Ja još nisam formalno preuzeo dužnost direktora. Kada preuzmem dužnost davit ću izjave. Nije da ne pratim šta se piše, ali, ponavljam, kada budem i de-facto direktor onda ću davati izjave o svim pitanjima – rekao je Kamerić.

Svojevremeno je Kamerić bio načelnik Klinike za ortopediju i traumatologiju, a na prošlim lokalnim izborima i kandidat PDA BiH za gradonačelnika Tuzle. Također svojevremeno je bio i ministar zdravstva TK. Mimo svoje liječničke karijere, Kamerić je svojevremeno niz godina bio trener tuzlanskih košarkašica u ŽKK Jedinstvo, nekadašnjem prvaku Evrope.

Stekao titulu docenta

Resorni ministar Božo Jurić je izjavio kako je Uprav ni odbor dao svoje mišljenje o imenovanju Kamerića za direktora te da je to Vlada TK prihvatila, odnosno dala svoju saglasnost. Kameriću se spočitava da je nedavno stekao titulu docenta, ali na privatnom fakultetu koji nema akreditaciju, te da su svi raniji direktori bili docent na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Novi direktor UKC Tuzla, novi skandal! Kamerić doktorirao na privatnom fakultetu (VIDEO)

No, njegov stranački kolega Senad Alić tvrdi da Kamerić ispunjava sve uslove i da je neophodnu papirologiju predao UKC-u Tuzla.

Uskoro, kako saznajemo, bit će imenovan i medicinski direktor UKC-a Tuzla.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79