Nakon udara uragana “Delta” skoro pola miliona stanovnika ostalo bez struje (VIDEO)

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi pustoš koju je ostavio uragan na ulicama više gradova Luizijane.

Gotovo pola miliona stanovnika u američkim državama Teksas i Luizijana ostalo je bez struje nakon što je uragan “Delta” pogodio područje duž obale Meksičkog zaliva, noseći vjetrove koji duvaju brzinom od 128 kilometara na čas.

“Delta” je pogodila područje jugozapadne Luizijane, gdje je nanijela veliku materijalnu štetu, a bez struje je ostalo blizu 380.000 ljudi. U susjednom Teksasu bez struje je više od 108.000 ljudi.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi pustoš koju je ostavio uragan na ulicama više gradova Luizijane, uključujući Jennings i Lake Charles, gdje je vjetar obarao dalekovode.

Usljed oluje nivo mora je porastao duž obale Luzijane, pa se u nekim područjima očekuju poplave, uključujući grad Delkambr.

Očekuje se da će “Delta” izgubiti snagu kako se kreće sjeveroistočno preko Luzijane i na kraju će biti svedena na tropsku oluju, kažu meteorolozi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79