Nakon verbalnog sukoba sa Dodikom Džaferović razgovarao sa Schmidtom

Nakon verbalnog sukoba sa Dodikom Džaferović razgovarao sa Schmidtom


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sastao se s članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem u Antaliji gdje obojica prisustvuju Diplomatskom forumu.

Džaferović je prije susreta sa Schmidtom učestvovao u panelu “Budućnost Bosne i Hercegovine”, gdje je imao verbalni sukob sa drugim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Verbalni sukob Džaferovića i Dodika u Turskoj: Različiti odgovori na ista pitanja

Schmidt se nakon susreta sa Džaferovićem sastao i sa Stanislavom Raščanom, slovenskim ministrom vanjskih poslova, kao i generalnom sekretaricom Vijeća Evrope Marijom Pejčinović Burić.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini je prethodno razgovarao sa ministrom vanjskih poslova Austrije Alexanderom Schallenberg, generalnom sekretaricom OSCE-a Helgom Marijom Schmid, Dritanom Abazovićem, mandatarom u Vladi Crne Gore, te sa Jeanom Asselbornom, ministrom evropskih i vanjskih poslova Luksemburga, kao i sa Artisom Pabriksom, ministrom odbrane Latvije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija