Nakon Vučića reagovao Vulin: Šiptari pripremaju oružane sukobe!

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je ocijenio da je izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji prištinski premijer Albin Kurti ubio Briselski sporazum, koji poslije ove odluke više ne postoji.

“Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju”, istakao je Vulin.

Hitno obraćanje Vučića: Kurti je odlučio da napadne Srbiju, Briselski sporazum više ne postoji

Ako EU koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmjerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, kaže Vulin, onda se sa pravom može reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave, saopšteno je iz MUP Srbije.

“Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na EU, Kforu i Kurtiju. Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške”, rekao je Vulin, navodeći da je potez Kurtija sraman.

Premijer Kosova Albin Kurti je smijenio predsjednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović zato što je prisustvovala sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79