Nakon zahlađenja povećan broj intervencija u Hitnoj pomoći

Temperaturna kolebanja nisu samo izazov za naše toplije odijevanje, već i za naš imunitet, što rezultira povećanim brojem prehlada i gripe. Promjene u vremenskim uslovima, poput nagle promjene temperature, kiše i vjetra, često slabe naš imunitet i čine nas podložnijim različitim infekcijama.

U Kantonu Sarajevo, povećao se broj intervencija u službi Hitne pomoći, a medicinski stručnjaci upozoravaju da su hronični bolesnici najosjetljivija grupa na ove promjene i apeliraju na njih da redovno uzimaju svoje terapije i prilagode svoje aktivnosti promjenama temperature.

Uprkos nedavnim nevremenima, postoji nada u stabilizaciju vremena. Meteorolozi najavljuju da će temperature ponovno rasti tokom sedmice, s maksimalnim temperaturama preko 25 stupnjeva Celzijusa, a u Hercegovini čak i do 30 stepeni. Ipak, kako se jesen bliži, jutra će postajati svježija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79