Nana Fata: Neka sklone crkvu, hoću da popijem kafu u svojoj avliji k’o ostali narod

Nana Fata Orlović dobila je spor na Evropskom sudu za ljudska prava protiv BiH zbog bespravne crkve na njenom zemljištu. Rok za uklanjanje te crkve istekao je početkom proljeća prošle godine, ali zbog pandemije nije ispoštovan.

– Molim dobre ljude da ovo sklone, da i ja dahnem. Neka je nose i očiste mi avliju, da i ja dahnem dušom. Hoću da popijem kafu u svojoj avliji k’o ostali narod. Uzorala sam, hoću da sijem krastavce i krompire, nemam drugog izlaza. Meni nije davala ni Federacija ni RS. Ja sam sve uradila na svoje nokte i ono što mi moja djeca pošalju, niko drugi meni nije dao ništa – kaže Orlović za O kanal.

Zbog problema sa plućima je bila u bolnici. Kaže ne može ni ozdraviti kad je nepravda sve osvojila.

Apeluje na zvaničnike u RS-u da ispoštuju odluku Suda u Strasbourgu i izmjeste crkvu. Borba je preduga, umorila se, kaže, ali nije odustala niti će.

– Pozivam ih da nose svoj objekt ako im treba da je ja ne bih sad minirala na kraju kad je sve gotovo – kaže Fata Orlović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79