Nana Torlak se kandiduje za načelnicu: “Načelnik treba prije svega da bude odličan menadžer a ne političar”.

Centralna izborna komisija BiH je na danas održanoj 59. sjednici jednoglasno usvojila Odluku o raspisivanju i održavanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo će se održati u nedjelju 29.10.2023. godine

Kako smo saznali na press konferecijama Irfan Čengić je kandidat za načelnika Općine Stari Grad ispred SDP-a a podržavaju ga NiP, Naša Stranka, SBB, DF- i Savez za Stari Grad dok glavni konkurent SDA i Stranka za Bosnu i Hercegovinu još uvijek nisu objavili svog kandidata piše Crna-Hronika.

Međutim kao nezavisni kandidat za načelnicu Općine Stari Grad prijavit će se i Nana Torlak, kspert za turizam i infrastrukturu i ugostitelj sa iskustvom. Svoju kandidaturu objavila je na društvenoj mreži TikTok na njenom profilu pod imenom Nana i Superstars.

Njen slogan je “U inat promjenama”

“Želim da se kandidujem za načelnicu i očekujem vašu podršku jer smatram da zajedno svi mi koji smo povrijeđeni ovim sistemom možemo napraviti promjenu. Općina Stari Grad Sarajevo je srce Bosne i Hercegovine.

Kao sarajevsko dijete, danas žena Sarajka naravno ću biti nezavisni kandidat. Da vala budemo iskreni i otvoreni ovakve kao što sam ja i većina vas u Starom Gradu stranke neće. Ima vas koji gledate ovaj video koji ste 100 puta rekli sebi, Bože ja kao sarajevsko dijete već 20. godina radim za strance. Tu sam se dokazala internacionalno kao odličan menadžer. Nisam bila sponzor priredbama i manifestacijama da bi daju plaketu da sam menadžer godine.

@nanasuperzvijezda

Slazete li se da ljudi i iz Bunta bacaju smece i Uništavaju ? ssarajevogrademojssarajevossarajevotodayssarajevotiktokssarajevofyps#starigradsarajevo

♬ original sound – Nana & Superstars

Postavljaju mi mnogi pitanja, ako si apolitična osoba kako misliš biti načelnica Općine Stari Grad jer kao načelnik mora biti političar.

Načelnik treba prije svega da bude odličan menadžer a ne političar. Kažu mi ako nemam općinsko vijeće uz sebe kako ćeš izvršavati svoje obaveze kao načelnik? Ja ću prije svega uvezati privatni i javni sektor i automatski ćemo dobiti jednu značajnu promjenu u našoj općini.

Zašto sam se sada odlučila za ovaj korak? Zato što sam u fazi života kada mogu ponuditi godinu dana svog života, koliko će trajati taj mandat da pomognem svojoj lokalnoj zajednici. Ne sama već uz pomoć građana Općine Stari Grad. Kakvu novu energiju ćemo dobiti u Starom Gradu kada već 30 godina gledamo ste te političke partije i opcije koje će podržati mog protukandidata?

Ako ne pokažu biografije da sam ja ta osoba, sigurno sam da će čehra pokazati i ona će pokazati ko voli Stari Grad a ko fotelju. ” – izjavila je Nana Torkak

@nanasuperzvijezda

Odgovori @nagib uzbrdica #sarajevo #sarajevotiktok #sarajevotoday #sarajevofyp #sarajevogrademoj

♬ original sound – Nana & Superstars

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79